Week van de Industriecultuur

De provincie Noord-Holland wil graag de identiteit en het industriële erfgoed van het Noordzeekanaalgebied inzetten om het gebied toeristisch en recreatief te promoten. Gemeenten in het Noordzeekanaalgebied ondersteunen dit doel en zien kansen om op regionaal niveau verbinding te zoeken met elkaar. De waardering voor het industrieel verleden en bijbehorende verhalen versterkt het gevoel van trots van de regio.

Het unieke verhaal van de ontwikkeling van het oudste industriegebied van Europa is interessant om bezoekers te trekken. Het ontsluiten van de verhalen en de bijzondere plekken in dit gebied genereert maatschappelijk draagvlak. Dit draagvlak zorgt voor een goede en duurzame toekomst voor het industrieel erfgoed en het wonen in een industriële omgeving.

‘Industriecultuur Noordzeekanaalgebied’ jaagt een (culturele) programmering aan rondom industriecultuur in de gemeenten Velsen, Beverwijk en Zaanstad. Hiervoor worden verbindingen gelegd tussen gemeente, bedrijfsleven en bewoners. ErfgoedinZicht werkt in deze opdracht samen met Ellen Klaus.

Opdrachtgevers: provincie Noord-Holland, gemeente Velsen, gemeente Zaanstad, gemeente Beverwijk

Foto (boven): Rob van Wieringen